LIPENSKÁ NASTAVOVANÁ KAŠE
PETR VOK Z ROŽUMBERKA
Doba přípravy : cca 30 minut
Kategorie : příloha
Počet porcí : 4
Suroviny :
500g brambor
350g uvařených krupek
4 až 5 stroužků česneku
150g másla
500ml mléka
sůl
majoránka
Postup : uvařené a ušťouchané brambory s máslem a mlékem ( recept na bramor. kaši ) smícháme s krupkami, utřeným česnekem se solí a majoránkou
Způsob podávání : „bobeček“ vytvořený pomocí nejlépe kornoutu na krém omaštěné sádlem smaženou cibulkou !!! mňam !!!
PLNĚNÉ HOUBY ( ŽAMPIÓNY ) PO LIPENSKU
pí. KUKAČKOVÉ
Doba přípravy : cca 30 minut
Počet porcí :4
Suroviny :
10 ks žampiónů
1 dcl sádla ( olivového oleje )
10 dkg strouhanky z tm. pečiva
10 dkg směs sýra
4 ks mladé cibulky
1 ks kapie
5 dkg parmezánu
sůl
pepř
Postup : houby očistíme, vylomíme nožičky a vnitřek nasolíme. Nožičky najemno nasekáme orestujeme na oliv. oleji, přidáme nadrobno nakrájenou mladou cibulku, promícháme se strouhankou a osmažíme. Na závěr přidáme směs sýrů !!! Do hlaviček na dno nasypeme parmezán, naplníme směsí a posypeme strouhaným parmezánem tzv. Prcifuk !!! Dáme na 10 až 15 minut zapéct do trouby ( remosky ) ohřáté na 200 C.
Způsob podávání : 2 až 3 kusy pospolu posypané na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a nadrobno kapií společně s přílohou. V tomto případě s nastavovanou kaší !!